Temsilciliklerimiz
İyilikder 2018 Yurt İçi İyilik Faaliyetleri Özeti

KARDEŞ AİLE YARDIMLARI:

Üzerimize vazife olan kardeşliğimizi görünür kılmak ve bir anlamda da bunu ispat etmek için başlattığımız Kardeş Aile projesi kapsamında ülkemizde 71 temsilciliğimiz aracılığıyla farklı zamanlarda 126000 aileye ayni/nakdi yardımları ulaştırmanın yanı sıra aylık düzenli ev ziyaretleri ile yanlarında olduğumuzu hissettirdik.

YETİM DESTEK PROGRAMI:

Yetim kardeşlerimize aylık nakdi yardımlar ve temsilciliklerimiz aracılığı ile yılın farklı zamanlarında giyim, eğitim desteği gibi yardımlarla da desteklediğimiz yetimlerimize ayrıca aylık düzenli ziyaretler gerçekleştirdik, Sosyal etkinlikler ve yardım dağıtım faaliyetlerimiz ile ülkemiz içerisinde farklı zamanlarda 124.000 yetimimize ve ailelerine maddi manevi destek olduk.

KIŞ YARDIMLARI:

Kışın keskin soğuğundan başta çocuklar etkilenmesin diye  'Üşüyen Çocuklar Rüya Göremez'' sloganıyla ülkemiz genelinde 9000 aileye yakacak, soba ve kışlık erzak desteğinde bulunduk. Binlerce çocuğa kışlık giyim yardımını mağazalardan gönüllerince seçmeleri ve gönüllülerimizin bizzat katılımı, giydirmeleri suretiyle teslim ettik.

EĞİTİM YARDIMLARI:

Yoksulluk ve yoksunluk sebebiyle eğitimlerine devam edemeyen yada zor şartlarda eğitim gören 1000 üniversite öğrencisine nakdi destek, ilk ve orta öğretim çağındaki 3 bin öğrenciye kırtasiye desteği sağladık.

SOSYAL DESTEKLER:

Kendi evlerinde ziyaret ettiğimiz ihtiyaç sahibi ailelerimizin yanı sıra huzur evlerinde yaşlılarımızı da ziyaret ederek hediyeler ulaştırdık. Hastanelerde hasta ziyaretleri ile yetim ailelerine yönelik onlarca sosyal etkinlikle "iyiliğin, yardımın maddi unsurların çok ötesinde yüreklere dokunmak olduğunu" temsilciliklerimiz ve gönüllülerimizle hep önceledik.

RAMAZAN FAALİYETLERİ:

Ramazan döneminde temsilciliklerimiz aracılığı ile 25 000 gıda kolisi dağıtımı ve yetim bayramlık giydirme yardımını ailelere ulaştırdık.Binlerce yetim evinde gönüllülerimizin evlerinde pişen yemeklerle iftar ettik,onlarla oyunlar oynadık.Binlerce kişiye fitre ve fidye yardımı ulaştırdık.

KURBAN FAALİYETLERİ:

Yüzlerce bağışçımızın kurban vekaletlerini temsilciliklerimiz eliyle yerine getirdik,kardeşlik payları halinde ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırdık.Ayrıca 2500 çocuğumuza kurban bayramı öncesi bayramlık giyim hediye ettik.

TEMSİLCİ ETKİNLİKLERİ:

Yüzlerce ayrı toplantı ile temsilciliklerimizin gönüllü ekipleri ile istişarelerine şahit olduk.İyiliğe gönül veren temsilcilik mensuplarımızın ve gönüllülerimizin değerlendirme ve görüşlerine değer verdik, hep bir adım öteye gittik.

DİĞER ETKİNLİKLER:

Bizleri ziyaret eden ya da bizlerin ziyaret ettiği onlarca kamu ve sivil toplum kuruluşu ile İyilik bilincine dair toplantılar gerçekleştirdik,çalışanlarımız ve temsilcilerimizin katılımları ile birçok çalıştayda iyiliğe dair fikir paylaşımlarında bulunduk. Ayrıca kurumsallaşma çalışmaları kapsamında Stratejik Karar Çalışmaları ve Çalıştayları gerçekleştirdik.

Sel felaketiyle yıkılan Sudan’da İyilik Derneği’nin desteğiyle “Türk Köyleri” kuruluyor
Tarihinin en büyük sel felaketini yaşayan Sudan’ın yardımına Türk Sivil Toplum Kuruluşları koşuyor. İslam Dünyası Sivil Toplum Kurul...
İyilik Derneği Kurban Vekâletlerinin Kesim ve Dağıtımını Tamamladı
İyilik Gönüllüleri Yola Çıktı